Krahulecký šnek s čočkovým salátem a kapustou

Krahulecký šnek s čočkovým salátem a kapustou

počet porcí 4 porce
doba přípravy 35 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Pánev či gril
Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 Krahulecké šneky
  • 150 g hnědé čočky
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • 250 g kapustových listů
  • 120 g malých žampionů
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 100 ml olivového oleje
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • chléb lavaš

Postup přípravy

1. Čočku s bobkovým listem zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Zhruba 5 minut před koncem vodu osolíme. Poté ji scedíme a bobkový list vyndáme.

2. Kapustu spaříme v osolené vodě, ihned zchladíme v ledové vodě a natrháme na kousky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Šalotky nakrájíme na půlkolečka a česnek nahrubo nasekáme. Celer nakrájíme na proužky.

3. V pánvi na 2 lžících oleje prudce opečeme nejprve žampiony, poté celer a po chvilce šalotku s česnekem. Pak přidáme kapustu s čočkou a prohřejeme. Salát dochutíme solí s pepřem. V misce smícháme zbytek oleje s hořčicí a octem a vzniklou zálivku prohodíme se salátem.

4. Šneky z obou stran opečeme na grilu. Rozpůlíme je a podáváme se salátem a chlebem lavaš.