
Krahulecký šnek s čočkovým salátem a kapustou
počet porcí
4 porce
doba přípravy
35 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Pánev či gril
Ingredience
- 2 Krahulecké šneky
- 150 g hnědé čočky
- 1 bobkový list
- sůl
- 250 g kapustových listů
- 120 g malých žampionů
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 100 ml olivového oleje
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce bílého vinného octa
- chléb lavaš
Postup přípravy
1. Čočku s bobkovým listem zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Zhruba 5 minut před koncem vodu osolíme. Poté ji scedíme a bobkový list vyndáme.
2. Kapustu spaříme v osolené vodě, ihned zchladíme v ledové vodě a natrháme na kousky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Šalotky nakrájíme na půlkolečka a česnek nahrubo nasekáme. Celer nakrájíme na proužky.
3. V pánvi na 2 lžících oleje prudce opečeme nejprve žampiony, poté celer a po chvilce šalotku s česnekem. Pak přidáme kapustu s čočkou a prohřejeme. Salát dochutíme solí s pepřem. V misce smícháme zbytek oleje s hořčicí a octem a vzniklou zálivku prohodíme se salátem.
4. Šneky z obou stran opečeme na grilu. Rozpůlíme je a podáváme se salátem a chlebem lavaš.
Podívejte se i na naše