
Krahulecký šnek s batátovým salátem
Ingredience
- 2 Krahulecké šneky
- 3 sladké brambory
- sůl podle chuti
- mletý pepř podle chuti
- 3 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného oregana
- 1 červená cibule
- 2 citrony
- 400 g nakládané cizrny
- 1 lžička harissy pasty
- ½ salátové okurky
- 20 g čerstvé listové petrželky,
- 15 g čerstvé máty
- 15 g čerstvého kopru
- 4 lžíce řeckého jogurtu
- 1 lžíce tahini
Postup přípravy
1. Batáty oloupeme a nakrájíme na 1cm půlkolečka. Kousky batátů rozložíme v jedné vrstvě do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme 1 lžící olivového oleje a posypeme oreganem. Promícháme a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme, dáme ji do mísy, přidáme trochu soli a šťávu z 1 citronu. Necháme chvíli marinovat. Cizrnu scedíme a propláchneme a promícháme ji s harissou a 1 lžící oleje.
3. Upečené batáty vyjmeme z trouby, posuneme je na plechu stranou a přidáme k nim cizrnu. Dopékáme společně dalších 10 minut.
4. Upečené sladké brambory s cizrnou necháme vychladnout. Poté je dáme do mísy. Okurku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na kousky. Bylinky nasekáme nahrubo. Vše pak přidáme do mísy k bramborám s cizrnou a promícháme. Cibuli scedíme a přidáme do salátu.
5. Na rozpáleném grilu opečeme z obou stran Klobásy šnek Krahulík. Mezitím smícháme v misce jogurt s tahini a zbylou citronovou šťávou a olejem. Poté dochutíme solí a pepřem. Opečené šneky podáváme s bramborovým salátem a připraveným jogurtovým dipem.
Podívejte se i na naše