decoding

Krahulecký šnek s batátovým salátem

počet porcí 4 porce
doba přípravy 40 minut
Obtížnost Střední
Tepelná úprava Pánev či gril
Sdílejte na:

Ingredience

  • 2 Krahulecké šneky
  • 3 sladké brambory
  • sůl podle chuti
  • mletý pepř podle chuti
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • 1 červená cibule
  • 2 citrony
  • 400 g nakládané cizrny
  • 1 lžička harissy pasty
  • ½ salátové okurky
  • 20 g čerstvé listové petrželky,
  • 15 g čerstvé máty
  • 15 g čerstvého kopru
  • 4 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžíce tahini

Postup přípravy

1. Batáty oloupeme a nakrájíme na 1cm půlkolečka. Kousky batátů rozložíme v jedné vrstvě do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme 1 lžící olivového oleje a posypeme oreganem. Promícháme a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme, dáme ji do mísy, přidáme trochu soli a šťávu z 1 citronu. Necháme chvíli marinovat. Cizrnu scedíme a propláchneme a promícháme ji s harissou a 1 lžící oleje.

3. Upečené batáty vyjmeme z trouby, posuneme je na plechu stranou a přidáme k nim cizrnu. Dopékáme společně dalších 10 minut.

4. Upečené sladké brambory s cizrnou necháme vychladnout. Poté je dáme do mísy. Okurku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na kousky. Bylinky nasekáme nahrubo. Vše pak přidáme do mísy k bramborám s cizrnou a promícháme. Cibuli scedíme a přidáme do salátu.

5. Na rozpáleném grilu opečeme z obou stran Klobásy šnek Krahulík. Mezitím smícháme v misce jogurt s tahini a zbylou citronovou šťávou a olejem. Poté dochutíme solí a pepřem. Opečené šneky podáváme s bramborovým salátem a připraveným jogurtovým dipem.