
HAMsteak s ananasem
počet porcí
4 porce
doba přípravy
30 minut
Obtížnost
Snadná
Tepelná úprava
Pánev či gril
Ingredience
Na přípravu hamsteaků:
- 8 hamsteaků
- olivový olej
- 250 ml ananasového džusu
- 1 lžíce medu (nebo podle chuti více)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl
- mletý černý pepř
- citronová šťáva podle chuti
- 1 plechovka konzervovaného ananasu, kousky
Na fazolky:
- 4 lžíce olivového oleje
- hrst plátků mandlí
- 400 g mražených zelených fazolových lusků
- 1 stroužek česneku, nasekaný na drobné kousky
- sůl
Postup přípravy
- Ve velké pánvi rozehřejeme malé množství oleje a opečeme na něm HAMsteaky z obou stran dozlatova. Opečené plátky vyndáme děrovanou naběračkou a do pánve vlijeme ananasový džus společně s 250 ml vody. Směs přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, nakonec přidáme med.
- V malé misce smícháme kukuřičný škrob se 2 lžícemi studené vody a za stálého míchání přilijeme do ananasové omáčky. Dále omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem, případně medem a citronovou šťávou. Do omáčky vložíme opečené plátky HAMsteaku, scezený ananas a společně krátce prohřejeme.
- Mezitím v jiné pánvi nahřejeme olivový olej, přidáme mandle a opražíme je dozlatova. Poté přidáme česnek a fazolky. Společně prohřejeme na mírném ohni a vaříme do měkka. Dle chuti osolíme.
- Hamsteaky podáváme přelité omáčkou se zelenými fazolkami a například s bramborovou kaší.
1 porce obsahuje 1796 kJ/429 kcal.
Podívejte se i na naše