HAMsteak s ananasem

HAMsteak s ananasem

počet porcí 4 porce
doba přípravy 30 minut
Obtížnost Snadná
Tepelná úprava Pánev či gril
Sdílejte na:

Ingredience

Na přípravu hamsteaků:

  • 8 hamsteaků
  • olivový olej
  • 250 ml ananasového džusu
  • 1 lžíce medu (nebo podle chuti více)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • citronová šťáva podle chuti
  • 1 plechovka konzervovaného ananasu, kousky

Na fazolky:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • hrst plátků mandlí
  • 400 g mražených zelených fazolových lusků
  • 1 stroužek česneku, nasekaný na drobné kousky
  • sůl

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme malé množství oleje a opečeme na něm HAMsteaky z obou stran dozlatova. Opečené plátky vyndáme děrovanou naběračkou a do pánve vlijeme ananasový džus společně s 250 ml vody. Směs přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, nakonec přidáme med.
  2. V malé misce smícháme kukuřičný škrob se 2 lžícemi studené vody a za stálého míchání přilijeme do ananasové omáčky. Dále omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem, případně medem a citronovou šťávou. Do omáčky vložíme opečené plátky HAMsteaku, scezený ananas a společně krátce prohřejeme.
  3. Mezitím v jiné pánvi nahřejeme olivový olej, přidáme mandle a opražíme je dozlatova. Poté přidáme česnek a fazolky. Společně prohřejeme na mírném ohni a vaříme do měkka. Dle chuti osolíme.
  4. Hamsteaky podáváme přelité omáčkou se zelenými fazolkami a například s bramborovou kaší.

 

1 porce obsahuje 1796 kJ/429 kcal.