Venkovská tlačenka plátky

 decoding

Tradiční zabijačková pochoutka

  • tradiční tlačenka
Číslo výrobkuPoužitelnostTeplota skladováníHmotnostbalení
4536621 dní1-5°C200 gOA

O venkovské tlačence

Tlačenky miluje celá evropa, jsou výjimečnou pochoutkou pro všechny, kdo milují vepřové maso a chuť pravého venkova. Tahle lahůdka se připravuje z částí prasat, které jsou speciálně vybrány právě do tlačenky. Venkovská tlačenka obsahuje vyváženou směs koření a vybrané suroviny.

Víte, jak vůbec vznikl název tlačenka? Původně se totiž suroviny opravdu doslovně tlačily do vepřového žaludku, ty doby už jsou naštěstí za námi, tak je už tlačenka chutná nejen v puse, ale i na pohled.

Připravujeme ji jednoduchým způsobem, kdy se maso vaří s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením, dokud nezměkne a neoddělí se od kostí. Smíchané maso s odvařeným vývarem pak narážíme do střev. Po vychladnutí krásně ztuhne a stane se z něj populární lahůdka.

Tlačenku je nejlepší podávat studenou s kyselými přílohami, jako jsou nakládané okurky.

 

Vždy aktuální složení najdete v podkladech pro obchodníky Štítky: Bezlepkové
Venkovská tlačenka