Taliány
Vařená lahůdka
- vhodná k tepelné úpravě
Číslo výrobku | Použitelnost | Teplota skladování | Hmotnost | balení |
---|---|---|---|---|
41206 | 21 dní | 1 – 5°C | cca 1 kg | ochranná atmosféra |
O původu taliánů
Samotný původ názvu souvisí s uzenářem jménem Emanuel Uggé, který se přistěhoval do Prahy z Itálie v 19. století. Původně se těmto klobáskám říkalo Uggova pochoutka nebo Uggovka, ale nakonec se název „taliány“ nejvíce uchytil. Dostaly tak jméno právě podle jména jejich „vynálezce“, který byl italského původu.
Talián je neuzená klobása vyrobená z kombinace hovězího a vepřového masa, okořeněného směsí koření, kde nejvýraznějšími jsou pepř a česnek. Vyrábí se tak, že se smíchané dílo naplní do střev, naloží se do slaného láku a poté se vaří ve vodě. Tradičně se podává s chlebem, křenem a hořčicí, příprava vyžaduje pečlivost a správnou dobu vaření, aby získal svou charakteristickou chuť. Přestože výroba taliánů není úplně snadná, mistři řezníci ji u nás zvládají na jedničku!
Vždy aktuální složení najdete v podkladech pro obchodníky

Vybíráme pro Vás