Lovecký salám
Salám charakteristický svým plochým hranatým tvarem, který usnadňuje sušení
- vyrábí se ve speciálních zracích komorách procesem řízené fermentace
- typický tvarem i chutí
Číslo výrobku | Trvanlivost | Teplota skladování | Hmotnost | balení |
---|---|---|---|---|
53826 | 40 dní | 0-5°C | 75g kal. | OA krájený |
O Loveckém salámu
Lovecký salám je autentická specialita s dlouhou historií. Toto je trvanlivý fermentovaný masný výrobek, který získává svou jedinečnou chuť získává svou jedinečnou chuť díky kombinaci fermentace a uzení studeným kouřem. Jeho charakteristický plochý hranatý tvar usnadňuje dokonalé sušení, čímž se získává nezaměnitelná konzistence.
Historie Loveckého salámu sahá až na počátek 20. století, kdy začala jeho výroba, zejména v zimním období. S postupem času a zdokonalením chlazení a vybavení udírenských dílen, byl salám věrným společníkem velikonočních a vánočních trhů, ale také v letní turistické sezóně. Originální receptura pochází z roku 1955 a následně byl Lovecký salám zařazen do československých státních norem, což potvrdilo jeho vynikající kvalitu.
V roce 2011 byl Lovecký salám oceněn chráněným označením Evropské unie a zapsán na seznam tradičních zaručených specialit. Ochutnejte tuto jedinečnou delikatesu, která nese v sobě bohatou historii a tradici, a přenechte se nezapomenutelnému zážitku jeho autentické chutě.
Díky komplexnosti jeho výroby v sobě Lovecký salám často odráží místo svého vzniku v podobě odlišné chuti a aromatu, i to je jedním z důvodů, proč stále nabízíme jak Krahulecký, tak Hodický.
Vybíráme pro Vás