Náš příběh

Krahulík

Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.
Jak to všechno začalo?

Historické foto - fronta na jasa párky

1927

Bývalou textilku v Krahulčí koupil podnikatel Jan Satrapa, původně jako výrobnu plechovek pro masnu ve Studené

Historické foto Krahulík

1929

Přestavba továrny a zavedena masná a uzenářská výroba v rodinné firmě Akciová společnost pro průmysl masný a konzervový v Krahulčí  

Krahulík 1932

1932

První použití nástřiků šunky pomocí jehel v Čechách a na Moravě

Historické foto Krahulecké masny, dnešního Krahulíku

1948

Znárodnění a začlenění do n. p. Maso Praha, později součást Jihlavského průmyslu masného

Historické foto masny v Krahulčí - Krahulíku

1963

Stali jsme se závodem Jihomoravského průmyslu masného Brno, výroba v tu dobu byla zaměřena hlavně na výrobu trvanlivých salámů a konzerv pro státní hmotné rezervy

Historické foto masny v Krahulčí - kolorováno.

1989

Samostatné fungování závodu, který se později stává součástí finanční skupiny J&T

Tác uzenin - senzorické testování produktů

2005

Revitalizace podniku, optimalizace sortimentu, v Krahulčí se přestává porážet a končí výroba konzerv

Interiér podnikové prodejny v Krahulčí

2009

Krahulík se rozrůstá o provoz v Hodicích, zachovává tradiční značku i postupy, využití přírodních sušáren a léty ověřených postupů.

Nabídka krájených salámů

2010

Krahulík se stal součástí holdingu Agrofert

Tác uzenin - fermentované a trvanlivé salámy

2012

Krahulík se rozrůstá o provoz bývalé Masny Studená a.s. 

 data-srcset

Současnost

Přestože Krahulík nadále produkuje kompletní uzenářský sortiment, je znovu akcentována především výroba trvanlivých klobás, salámů a pršutů. Silně se pak rozvíjí produkce krájených a spotřebitelsky balených výrobků.

Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.

Naše výrobky