Náš příběh
Krahulík
Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.
Jak to všechno začalo?
![Historické foto - fronta na jasa párky](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/Image.as4px.jpg&nocache=1)
1927
Bývalou textilku v Krahulčí koupil podnikatel Jan Satrapa, původně jako výrobnu plechovek pro masnu ve Studené
![Historické foto Krahulík](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/Image.ashx-kopie.jpg&nocache=1)
1929
Přestavba továrny a zavedena masná a uzenářská výroba v rodinné firmě Akciová společnost pro průmysl masný a konzervový v Krahulčí
![Krahulík 1932](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/11/krahulik32-scaled.jpg&nocache=1)
1932
První použití nástřiků šunky pomocí jehel v Čechách a na Moravě
![Historické foto Krahulecké masny, dnešního Krahulíku](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/Image.ashx-kopie-3.jpg&nocache=1)
1948
Znárodnění a začlenění do n. p. Maso Praha, později součást Jihlavského průmyslu masného
![Historické foto masny v Krahulčí - Krahulíku](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/Image.ashx-kopie-2.jpg&nocache=1)
1963
Stali jsme se závodem Jihomoravského průmyslu masného Brno, výroba v tu dobu byla zaměřena hlavně na výrobu trvanlivých salámů a konzerv pro státní hmotné rezervy
![Historické foto masny v Krahulčí - kolorováno.](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/Image.asp1x-kopie.jpg&nocache=1)
1989
Samostatné fungování závodu, který se později stává součástí finanční skupiny J&T
![Tác uzenin - senzorické testování produktů](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/DSC02096.jpg&nocache=1)
2005
Revitalizace podniku, optimalizace sortimentu, v Krahulčí se přestává porážet a končí výroba konzerv
![Interiér podnikové prodejny v Krahulčí](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/DSC02200.jpg&nocache=1)
2009
Krahulík se rozrůstá o provoz v Hodicích, zachovává tradiční značku i postupy, využití přírodních sušáren a léty ověřených postupů.
![Nabídka krájených salámů](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/DSC02105.jpg&nocache=1)
2010
Krahulík se stal součástí holdingu Agrofert
![Tác uzenin - fermentované a trvanlivé salámy](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/DSC02099.jpg&nocache=1)
2012
Krahulík se rozrůstá o provoz bývalé Masny Studená a.s.
![data-srcset](https://krahulik.cz/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://krahulik.cz/wp-content/uploads/2021/09/zkopce-a-rybnik-scaled.jpg&nocache=1)
Současnost
Přestože Krahulík nadále produkuje kompletní uzenářský sortiment, je znovu akcentována především výroba trvanlivých klobás, salámů a pršutů. Silně se pak rozvíjí produkce krájených a spotřebitelsky balených výrobků.
Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.
Naše výrobky
![](https://krahulik.cz/wp-content/themes/krahulik/img/nature.png)