Náš příběh

Krahulík

Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.
Jak to všechno začalo?

 loading

1927

Bývalou textilku v Krahulčí koupil podnikatel Jan Satrapa, původně jako výrobnu plechovek pro masnu ve Studené

 loading

1929

Přestavba továrny a zavedena masná a uzenářská výroba v rodinné firmě Akciová společnost pro průmysl masný a konzervový v Krahulčí  

 loading

1932

První použití nástřiků šunky pomocí jehel v Čechách a na Moravě

 loading

1948

Znárodnění a začlenění do n. p. Maso Praha, později součást Jihlavského průmyslu masného

 loading

1963

Stali jsme se závodem Jihomoravského průmyslu masného Brno, výroba v tu dobu byla zaměřena hlavně na výrobu trvanlivých salámů a konzerv pro státní hmotné rezervy

 loading

1989

Samostatné fungování závodu, který se později stává součástí finanční skupiny J&T

 loading

2005

Revitalizace podniku, optimalizace sortimentu, v Krahulčí se přestává porážet a končí výroba konzerv

 loading

2009

Krahulík se rozrůstá o provoz v Hodicích, zachovává tradiční značku i postupy, využití přírodních sušáren a léty ověřených postupů.

 loading

2010

Krahulík se stal součástí holdingu Agrofert

 loading

2012

Krahulík se rozrůstá o provoz bývalé Masny Studená a.s. 

 loading

Současnost

Přestože Krahulík nadále produkuje kompletní uzenářský sortiment, je znovu akcentována především výroba trvanlivých klobás, salámů a pršutů. Silně se pak rozvíjí produkce krájených a spotřebitelsky balených výrobků.

Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.

Naše výrobky