Náš příběh

Krahulík

Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.
Jak to všechno začalo?

1927 Historické foto - fronta na jasa párky

Bývalou textilku v Krahulčí koupil podnikatel Jan Satrapa, původně jako výrobnu plechovek pro masnu ve Studené

1929 Historické foto Krahulík

Přestavba továrny a zavedena masná a uzenářská výroba v rodinné firmě Akciová společnost pro průmysl masný a konzervový v Krahulčí  

1932 Krahulík 1932

První použití nástřiků šunky pomocí jehel v Čechách a na Moravě

1948 Historické foto Krahulecké masny, dnešního Krahulíku

Znárodnění a začlenění do n. p. Maso Praha, později součást Jihlavského průmyslu masného

1963 Historické foto masny v Krahulčí - Krahulíku

Stali jsme se závodem Jihomoravského průmyslu masného Brno, výroba v tu dobu byla zaměřena hlavně na výrobu trvanlivých salámů a konzerv pro státní hmotné rezervy

1989 Historické foto masny v Krahulčí - kolorováno.

Samostatné fungování závodu, který se později stává součástí finanční skupiny J&T

2005 Tác uzenin - senzorické testování produktů

Revitalizace podniku, optimalizace sortimentu, v Krahulčí se přestává porážet a končí výroba konzerv

2009 Interiér podnikové prodejny v Krahulčí

Krahulík se rozrůstá o provoz v Hodicích, zachovává tradiční značku i postupy, využití přírodních sušáren a léty ověřených postupů.

2010 Nabídka krájených salámů

Krahulík se stal součástí holdingu Agrofert

2012 Tác uzenin - fermentované a trvanlivé salámy

Krahulík se rozrůstá o provoz bývalé Masny Studená a.s. 

Současnost

Přestože Krahulík nadále produkuje kompletní uzenářský sortiment, je znovu akcentována především výroba trvanlivých klobás, salámů a pršutů. Silně se pak rozvíjí produkce krájených a spotřebitelsky balených výrobků.

Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.

Chcete vidět naše výrobky?