Náš příběh
Krahulík
Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.
Jak to všechno začalo?
Bývalou textilku v Krahulčí koupil podnikatel Jan Satrapa, původně jako výrobnu plechovek pro masnu ve Studené
Přestavba továrny a zavedena masná a uzenářská výroba v rodinné firmě Akciová společnost pro průmysl masný a konzervový v Krahulčí
První použití nástřiků šunky pomocí jehel v Čechách a na Moravě
Znárodnění a začlenění do n. p. Maso Praha, později součást Jihlavského průmyslu masného
Stali jsme se závodem Jihomoravského průmyslu masného Brno, výroba v tu dobu byla zaměřena hlavně na výrobu trvanlivých salámů a konzerv pro státní hmotné rezervy
Samostatné fungování závodu, který se později stává součástí finanční skupiny J&T
Revitalizace podniku, optimalizace sortimentu, v Krahulčí se přestává porážet a končí výroba konzerv
Krahulík se rozrůstá o provoz v Hodicích, zachovává tradiční značku i postupy, využití přírodních sušáren a léty ověřených postupů.
Krahulík se stal součástí holdingu Agrofert
Krahulík se rozrůstá o provoz bývalé Masny Studená a.s.
Přestože Krahulík nadále produkuje kompletní uzenářský sortiment, je znovu akcentována především výroba trvanlivých klobás, salámů a pršutů. Silně se pak rozvíjí produkce krájených a spotřebitelsky balených výrobků.
Značka Krahulík je dnes již pevně spjata zejména s kvalitními trvanlivými výrobky s vysokým obsahem masa a výraznou chutí.