window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('consent', 'default', { 'ad_storage' : 'denied', 'analytics_storage' : 'denied', 'functionality_storage' : 'denied', 'security_storage' : 'denied', 'personalization_storage' : 'denied' }); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-70669249-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-603751504'); gtag('consent', 'update', { 'analytics_storage': 'granted' }); gtag('consent', 'update', { 'ad_storage': 'granted' });
Krahulík 95 let soutěž

Aktualita

95 let Krahulíku

Je nám potěšením, že tento rok s Vámi můžeme oslavit neuvěřitelných 95 let na českém trhu. A…

Je nám potěšením, že tento rok s Vámi můžeme oslavit neuvěřitelných 95 let na českém trhu.

A přitom to začalo úplně nevinně.

Historické foto Krahulík

František Satrapa, řeznický mistr, roku 1875 vepsal první stopu do naší historie. Svojí živnost započal v pronajatém hostinci v obci Studená. Kvalita výrobků a výborná chuť se zanedlouho rozšířila i do širokého okolí. Dokonce až za hranice naší republiky. V roce 1899, na výstavě kuchařského umění ve Vídni, obdržel za své výrobky zlatou medaili a záslužný kříž. Následovalo mnoho dalších ocenění a diplomů například z Paříže či Říma.

Roku 1907 předal vedení firmy svému synu Janovi. Pod taktovkou Jana Satrapy, který se řemeslu učil u svého otce, firma přerostla z živnosti v tovární provoz. Stál u vzniku všech významných podniků masné výroby na Vysočině – Kosteleckých uzenin (1917), Vysočiny Hodice (1926) a Krahulíka (1928).

Historické foto masny v Krahulčí - kolorováno.
Historické foto - fronta na jasa párky

V roce 1927 zakoupil Jan Satrapa bývalou textilku v Krahulčí, zpočátku jako výrobnu plechovek pro masnu ve Studené. Když prostory ve Studené přestávaly stačit, po přestavbě zde byla zavedena masná a uzenářská výroba v rodinné firmě Akciová společnost pro průmysl masný a konzervový v Krahulčí, později JASA, a.s.

V roce 1948 byla společnost znárodněna a začleněna do národních podniků Maso Praha. Během let byl závod součástí několika koncernů. Po roce 1989 fungoval Krahulík nejprve samostatně, později se stal součástí finanční skupiny J&T.

V roce 2005 ve firmě nastaly poměrně markantní změny v podobě optimalizace sortimentu, ukončení výroby konzerv a porážení.

Nakonec se Krahulík stal v roce 2010 součástí holdingu Agrofert.

S úctou k tradici stále pokračujeme v zaplňování regálů kvalitními výrobky, které mají vysoký obsah masa a výraznou chuť. Za nezaměnitelnou chutí našich produktů stojí nejen unikátní přírodní sušárny, ale také zdravé a čisté prostředí Vysočiny v okolí závodu. My mu říkáme Území dravce.

To a ještě mnohem víc nám umožnilo být značkou kvality nejen na českém trhu, ale i v zahraničí nádherných 95 let. A proto, že si vážíme Vás i Vašich mlsných jazýčků, jste srdečně zváni k našim oslavám!

Interiér podnikové prodejny v Krahulčí

Jak oslavujeme?

K letošnímu výročí jsme si připravili vekou spotřebitelskou soutěž o devadesát pět (95) hodnotných cen. Stačí si zakoupit náš produkt z řady na Gril opatřeným logem soutěže, vyfotit se s ním a fotku nám poslat. Každý týden vylosujeme 10 soutěžících, kteří od nás dostanou jednu z týdenních cen. Losování o hlavní ceny proběhne na konci soutěže a budou do něj zapojeni všichni správně registrovaní soutěžící. Vyhrát můžete například domácí udírnu, plynový gril, sadu profesionálních nožů, auto na víkend, nebo zájezd do Karibiku v hodnotě 100 000 Kč. Vše o soutěži najdete na webu soutěže.

A protože s Vámi chceme oslavit ještě spoustu výročí a událostí, jdeme kupředu. Naším cílem je rozšiřovat sortiment i o netradiční výrobky a zároveň si udržet silnou pozici na trhu tradičních a léty prověřených výrobků.

Co je nového?

Naše snacková řada, tyčinky a minisalámky v praktickém balení, které pomohou zahnat hlad, se rozrostla vedle Wingy nature a hot o Wingy Energy. Ty Vám v dnešní uspěchané době dodají energii, jinak ukrytou v jednom šálku kávy.

Jsme také pyšní na program Sous-vide, který se těší velké oblibě. Jde o techniku vaření masa, kdy se maso pozvolna vaří několik hodin za teploty nižší, než je bod varu. Tento způsob přípravy vyniká tím, že maso je dokonale křehké, plné šťávy a uchová si maximum živin. Vám už stačí jenom ohřát na 5 minut a maso je na stole. A jelikož víme, že se někteří strachují o svá vysportovaná těla, máme novinku – HAMsteak.

HAMsteak z 90% masa jsme dlouho vyvíjeli a dali jsme do něj tradiční řemeslo i netradiční postupy. Ideální kus masa s nízkým obsahem tuku a soli, je zdrojem kvalitních bílkovin a tenhle skvělý zážitek si doma připravíte během několika minut. Ty těžké přípravy jsme totiž udělali za Vás!